Washington Post: Ο Λευκός Οίκος «ζυγίζει» τα περιθώρια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

Array

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ενθαρρύνει κατ’ ιδίαν την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να να απεμπολήσει τη δημόσια άρνησή της για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων όσο παραμένει στην εξουσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η εφημερίδα Washington Post επικαλείται αξιόπιστες πηγές σύμφωνα με τις οποίες  η προτροπή των Αμερικανών δεν έχει σκοπό να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αποτελεί στρατηγική κίνηση διατήρησης συμμάχων, τη στιγμή που η κοινή γνώμη ανησυχεί πως η σύρραξη  θα διαρκέσει χρόνια.

Πάντα κατά το δημοσίευμα, οι συνομιλίες δείχνουν πόσο περίπλοκη είναι η θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την Ουκρανία. Δημόσια, αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύονται πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσφέρει τεράστια ποσά προκειμένου να φθάνει στρατιωτικό υλικό στο Κίεβο για «όσο χρειαστεί», όμως ταυτόχρονα η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να δει τον πόλεμο να φθάνει στο τέλος, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, ενώ έχει πυροδοτήσει φόβους για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

https://twitter.com/mediamonitor21/status/1589158411845140481?s=20&t=W1-Wa5rNpAc6ob92HMBxyA

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς το παρόν δεν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί, όμως η άρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει καν μαζί του ενέτεινε τις ανησυχίες σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του κόστους των τροφίμων και των καυσίμων.

«Η κόπωση όσον αφορά την Ουκρανία είναι αληθινό ζήτημα για ορισμένους από τους εταίρους μας», αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο την Παρασκευή ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί.

Πηγή:Washington Post

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος