Washington Post: Οι Monty Python εξηγούν τη κρίση στην Ελλάδα

Με ένα ξεκαρδιστικό σκετσάκι των Monty Python προσπαθεί να εξηγήσει η ιστοσελίδα της Washington Post γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο μεγάλη κρίση.


Σύμφωνα με το άρθρο, «κορυφαίοι οικονομολόγοι και νομπελιστές ανησυχούν ή έχουν μείνει έκπληκτοι με τον χειρισμό της Ευρώπης στο θέμα της Ελληνικής κρίσης, ειδικά με την αυστηρή προσέγγιση της Γερμανίας. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της όσο και να «κόψει» τις δημόσιες υπηρεσίες της ή να αυξήσει τους φόρους της. Από τη πλευρά της, η Γερμανία επιμένει να συνεχιστεί η προσπάθεια ενώ η πρόθεση της φαίνεται να είναι η τιμωρία της προς την Ελλάδα. Πάντως, οι γερμανοί το βλέπουν διαφορετικά λέγοντας πως ό, τι κάνουν μπορεί να είναι επώδυνο αλλά αναγκαίο ώστε η χώρα να έρθει σε μια βιώσιμη βάση μακροπρόθεσμα», γράφει η Washington Post. Ως παράδειγμα, για να κατανοήσουν οι αναγνώστες το τεράστιο κενό απόψεων μεταξύ των δύο χωρών, η Washington Post ανέβασε ένα ξεκαρδιστικό βιντεάκι ποδοσφαίρου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας του 1974 των Monty Python.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα, οι δύο χώρες εκπροσωπούνται από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους της κάθε χώρας. Για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, οι δύο πλευρές δεν κάνουν απολύτως τίποτα παρά μόνο να μιλάνε. Στο τελευταίο λεπτό όμως, υπάρχει κίνηση. Ο Σωκράτης με μια κεφαλιά βάζει γκολ. Οι γερμανοί φιλόσοφοι G.W.F. Hegel, Immanuel Kant και Karl Marx, στη συνέχεια, αμφισβητούν το γκολ με τον διαιτητή, ο οποίος είναι ο Κομφούκιος.

Η Washington Post ασχολείται εκτεταμένα με την Ελλάδα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Όπως στο άρθρο που αναλύει τις διαφορές των θέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Πηγή: The Washington Post

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ