Βρέθηκαν ίνες από τις πιτζάμες της Μαντλίν – Τι αποκάλυψε Γερμανός ερευνητής δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της 3χρονης Μαντλίν ΜακΚάν (Madeleine McCann) στην Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, μια νέα αποκάλυψη από Γερμανό ερευνητή συνδέει τον βασικό ύποπτο, Κρίστιαν Μπρίκνερ, με το έγκλημα της απαγωγής και ενδεχόμενης δολοφονίας της μικρής που δεν έχει ακόμα ομολογηθεί.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Πορτογαλίας ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι το νήπιο δολοφονήθηκε από τον Κρίστιαν Μπρίκνερ και ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος και ύποπτος από το 2020 είναι ο δράστης του εγκλήματος.

«Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και έχουμε βρει κάποια νέα στοιχεία, όχι ιατροδικαστικά ευρήματα, αλλά αποδείξεις», δήλωσε με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου από την εξαφάνιση της Μαντλίν ο Γερμανός κατήγορος. Εμμένοντας στην αρχική του πεποίθηση δήλωσε στην εκπομπή “Sabado” ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ, παιδόφιλος καθ’ υποτροπήν, είναι ο κύριος ύποπτος για το φόνο της μικρής Βρετανίδας.

Υπόθεση Μαντλίν: Κυρήχθηκε «επίσημα ύποπτος» από τις πορτογαλικές Αρχές o 45χρονος παιδόφιλος

«Είμαστε σίγουροι ότι σκότωσε την Μαντλίν ΜακΚάν. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες τώρα», ανέφερε. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Sun” τα νέα στοιχεία μπορεί να αφορούν ίνες από τις πιτζάμες τη μικρής, μετά την αρπαγή της και την μεταφορά της με το βαν του δράστη.

Ερωτηθείς για το αν βρήκαν οι ερευνητές κάποιο εύρημα που να συνδέει την μικρή στο φορτηγάκι του 45χρονου υπόπτου ο κ. Βόλτερς  απάντησε: «Δε θέλω να το διαψεύσω», προσθέτοντας, «ότι ο ύποπτος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί». Η διφορούμενη απάντηση του είναι δικαιολογημένη καθώς σύμφωνα με τον Γερμανικό Δίκαιο, πληροφορίες σχετικές με το κατηγορητήριο δεν μπορούν να αποκαλυφθούν έως ότου ενημερωθεί ο ύποπτος και οι δικηγόροι του.

Βρέθηκαν ίνες από τις πιτζάμες της Μαντλίν – Τι αποκάλυψε Γερμανός ερευνητής δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι Μακκάν, όλα αυτά τα χρόνια κάνουν μια διεθνή εκστρατεία για την ανεύρεσή της με τις φωτογραφίες της 3χρονης από τις τελευταίες τους διακοπές στην Πορτογαλία να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η Μαντλίν ΜακΚάν ή «Μάντι», εξαφανίσθηκε στις 3 Μαΐου 2007, λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στην Πράια ντα Λουζ, ένα πορτογαλικό θέρετρο στην περιφέρεια του Αλγκάρβε, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Το τραγικό γεγονός είναι ότι ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν, τo 2006, o Γερμανός παιδεραστής είχε αποκαλύψει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ενώπιον Πορτογάλου ανακριτή. Αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έχει βιάσει παιδιά στην Γερμανία, το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία το 2007 με την αγωνία για την αποκάλυψη της αλήθειας να συνεχίζεται ακόμη.

«Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν τη Δευτέρα (2/5) οι γονείς της Μαντλίν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της κόρης τους.

«Είναι αλήθεια πως η αβεβαιότητα προκαλεί την αδυναμία. Η γνώση και η βεβαιότητα δίνουν δύναμη και γι’ αυτό το λόγο είναι ουσιώδης η ανάγκη μας για απαντήσεις, για αλήθεια» επεσήμαναν οι γονείς της κοπέλας. «Αυτός ο χρόνος σηματοδοτεί την 15η επέτειο από τότε που είδαμε για τελευταία φορά την Μαντλίν. Δεν είναι πιο δύσκολη από τις άλλες, αλλά ούτε και πιο εύκολη», έγραψαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκινώντας για άλλη μία φορά.

Πηγή: dailymail, The Sun

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος