Ένας 24χρονος ναύτης του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και απόπειρα διαρροής απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών.
Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη…
Ο Τέντι Γιανγκ, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα στρατιωτικών πληροφοριών και είχε πρόσβαση σε διαβαθμισμένο υλικό, φέρεται να επιχείρησε να επικοινωνήσει με τις ρωσικές αρχές, συντάσσοντας μήνυμα στα ρωσικά.
Ο 24χρονος είχε συλληφθεί αρχικά τον Μάιο του 2025 και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του. Συνελήφθη εκ νέου στις 6 Οκτωβρίου, στο Μπέντφορντσιρ.
Αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες βάσει του βρετανικού νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας. Εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο, το οποίο διέταξε την προσωρινή κράτησή του. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος