Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου
Βρετανοί υπουργοί αγνόησαν το αίτημα της επικεφαλής των επιθεωρητών σχολείων Αμάντα Σπίλμαν για «πιθανά ζητήματα διασφάλισης» στα ιδιωτικά σχολεία αποκαλύπτει η εφημερίδα Γκάρντιαν.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες της ίδιας να ελέγξει τα ανεξάρτητα σχολεία και τις ανησυχίες που εξέφρασε η κυρία Σπιλμαν , ο οργανισμός Ofsted δεν είχε υπο την εποπτεία του τα ανεξάρτητα σχολεία τα οποία κατηγορούνται σε κείμενα χιλιάδων αναφορών σεξουαλικών παρενοχλήσεων και στην ειδική ιστοσελίδα αναφοράς everyone’s invited οι καταγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 8.000
Τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η εφημερίδα Γκάρντιαν αποδεικνύουν ότι η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για την εκπαίδευση, Ofsted παραπονέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το 2018 και το 2019. Επίσης ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την ανεξάρτητη επιθεώρηση σχολείων (ISI), στην οποία το τμήμα εκπαίδευσης (DfE ) αναθέτει επιθεωρήσεις ιδιωτικών ιδιωτικών σχολείων όπως το Γουέστμινστερ και το Νταλιτζ Κολλετζ .
Η συντηρητική βουλευτής Μαρία Μίλερ ζήτησε από τον Ofsted να διερευνήσει το ζήτημα γιατί «τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια». Αποτέλεσμα ήταν σήμερα να γίνεται αναφορά για περιπτώσεις σεξουαλικής βίας σε περισσότερα από 100 σχολεία στην χώρα.
Εν τω μεταξύ, μια νέα έρευνα για νέες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 14 και 21 ετών διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν στο σχολείο, στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο.
Επίσης η δημοσκόπηση του Plan International UK, της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά, διαπίστωσε ότι το 58% εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν παρενοχληθεί δημόσια σεξουαλικά στο μαθησιακό τους περιβάλλον και από αυτά, το 66% αποτέλεσαν τον στόχο κάποιου από το ίδιο ίδρυμα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος