Βρετανία: «Τσουνάμι» εξώσεων φέρνει η επιστροφή στην κανονικότητα

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε ένα εκατομμύριο ενοικιαστές θα επιβληθεί έξωση καθώς ήδη έως και 400.000 έχουν ειδοποιηθεί και χιλιάδες επιπλέον αναμένουν ότι θα μείνουν άστεγοι καθώς έμειναν άνεργοι στην διάρκεια της πανδημίας και δεν μπορούσαν να καταβάλουν το ενοίκιο τους.

Η βρετανική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2020 πάγωσε τις εξώσεις όμως το μέτρο αυτό αίρεται αύριο  καθώς η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα .

Ο υπουργός Στέγης Κρίστοφερ Πίνερ δήλωσε ότι «καθώς οι περιορισμοί του COVID μειώνονται σύμφωνα με τον Χάρτη πορείας, θα διασφαλίσουμε ότι οι ενοικιαστές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται με μεγαλύτερες περιόδους ειδοποίησης, εξισορροπώντας παράλληλα  την ανάγκη για τους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη».

Τα στοιχεία δείχνουν πως  το 45% των ιδιοκτητών ακινήτων κατέχει μόνο ένα ακίνητο και είναι πολύ ευάλωτοι σε σχέση με τις καθυστερημένες μισθώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του JRF για περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά  φαίνονται  «σαφή προειδοποιητικά σημάδια» για μια αύξηση των εξώσεων και των αστέγων καθώς ξεκίνησε η απαγόρευση. Διαπιστώθηκε επίσης  ότι τα υψηλά επίπεδα καθυστερήσεων περιορίζουν την ικανότητα των οικογενειών να πληρώνουν τους λογαριασμούς και αναγκάζουν πολλούς να βασίζονται σε κρυφό δανεισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος