Βρετανία: Την παραίτηση Τζόνσον αναμένεται να ζητήσουν απόψε υπουργοί του

Το Sky News αναφέρει ότι ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο υπουργός Βορείου Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις θα συναντηθούν με τον Μπόρις Τζόνσον απόψε για να του ζητήσουν να παραιτηθεί.

Ανάλογη θα είναι και η θέση του Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος είναι καγκελάριος λιγότερο από 24 ώρες – όπου θα πει στον πρωθυπουργό να φύγει.

Εντωμεταξύ υπουργοί, υφυπουργοί, βοηθοί υπουργών και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, παραιτήθηκαν τις τελευταίες ώρες, αποδοκιμάζοντας έτσι την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στον απόηχο ενός – αυτήν τη φορά νέου – σκανδάλου. Συνολικά, έως τώρα, έχουν παραιτηθεί 36.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή του 1922 συνεδρίασε και αποφάσισε να μην αλλάξει τους κανόνες, οι οποίοι θα επέτρεπαν μια δεύτερη ψηφοφορία δυσπιστίας στον Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, εάν το υπουργικό συμβούλιο κινηθεί εναντίον του, τότε ίσως και να αντιμετωπίσει ψήφο δυσπιστίας την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα, στη Ντάουνιγκ Στρίτ, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Ανάμεσα τους ο Ναντίμ Ζαχάουι, που ανέλαβε χθες την θέση του καγκελαρίου της κυβέρνησης.

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος