Βρετανία: Θέμα ωρών μία «επικείμενη, πολύ θανατηφόρα» τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Το υπουργείο εξωτερικών και το υπουργείο άμυνας έχουν αξιόπιστες πληροφορίες για «επικείμενη, πολύ θανατηφόρα» τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μέσα σε λίγες ώρες.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χέιπεϊ είπε ότι υπάρχουν «πολύ αξιόπιστες» αναφορές για «σοβαρή» απειλή στην πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες το βράδυ νέα οδηγία που λέει σε οποιονδήποτε κοντά στο αεροδρόμιο να “απομακρυνθεί σε ασφαλή τοποθεσία και να περιμένει περαιτέρω συμβουλές”.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του BBC ο κ. Χέιπεϊ δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν 11 ακόμη πτήσεις, ενώ 12.279 άνθρωποι συνολικά έχουν εκκενωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χέιπεϊ δεν έδωσε ημερομηνία για τις τελευταίες πτήσεις εκκένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά είπε ότι είναι πιθανό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα ξένα στρατεύματα να φύγουν πριν από τις τελευταίες αμερικανικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε την Τετάρτη ότι η αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων θα ολοκληρωθεί “σε 24 – 36 ώρες”, ενώ ο Ντομινίκ Ράαμπ ανακοίνωσε ότι όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από την Καμπούλ.

Χιλιάδες Αφγανοί, συνεργάτες των Βρετανών που περιμένουν να φύγουν πριν αναχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ενδέχεται να μην τα καταφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος