Βρετανία -Ταξιδιωτικοί προορισμοί: Αναμένεται σήμερα ανακοίνωση διεύρυνσης της “πράσινης λίστας”

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι η σημερινή αναμενόμενη ανακοίνωση θα προσθέσει πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην πράσινη λίστα . Οι πρώτες πληροφορίες «δείχνουν» τους υπουργούς να ετοιμάζονται να προσθέσουν τη Μάλτα και την Μαγιόρκα στην «πράσινη λίστα» όμως την ίδια ώρα “η Μέρκελ κλείνει την πόρτα στις διακοπές της ΕΕ λέγοντας ότι οι Βρετανοί πρέπει να κάνουν καραντίνα εξαιτίας της Ινδικής μετάλλαξης”  σχολιάζεται στον βρετανικό τύπο. Επιπλέον πηγές χθες το βράδυ ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος το Ισραήλ να μετακινηθεί από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα .

Ωστόσο, επικεφαλής της τουριστικής βιομηχανίας ευελπιστούν στην κατάργηση της απαίτησης καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες από τις πορτοκαλί χώρες αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το εάν ή πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

«Προσωπικά, θέλω να επιστρέψουμε στο σημείο που θα μπορούμε να στηρίξουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό γι΄αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα δρακόντεια μέτρα που χρειάστηκε να επιβάλλουμε φέτος» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παρατείνει το τέλος των καθολικών περιορισμών έως τις 19 Ιουλίου λόγω των αυξανόμενων ποσοστών της μετάλλαξης Δέλτα , η προοπτική του ανοίγματος των συνόρων δεν είναι σαφώς μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τον πρωθυπουργό, ακόμη και αν η επιστήμη προτείνει ότι είναι πλέον ασφαλές να το κάνουμε.

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 0,4% των αφίξεων από πορτοκαλί προορισμούς ήταν θετικοί για το Covid-19. Ωστόσο χθες, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τα 16.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 19 επιπλέον θανάτους. Τα δεδομένα εισαγωγής στο νοσοκομείο δείχνουν ότι από τις 21 Ιουνίου 1.508 άτομα, κυρίως νέοι και ανεμβολίαστοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για Covid σε νοσοκομεία. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι έως το τέλος Ιουλίου το ποσοστό ανοσίας θα έχει αγγίξει το 90% απομακρύνοντας τα σενάρια για τοπικά λοκντάουν και νέους περιορισμούς.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος