Βρετανία: Συζητήσεις για επιστροφή στην χρήση μάσκας και στην τηλεργασία

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Η προοπτική της υποχρεωτικής μάσκας προσώπου, των διαβατηρίων εμβολίων και της εργασίας από το σπίτι ενισχύεται στο Ηνωμένο βασίλειο καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν περισσότερο από το ένα πέμπτο σε μια εβδομάδα και οι θάνατοι κατά 60%.

Η Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι «προκλητικοί και δύσκολοι» με το Υπουργείο Υγείας να δηλώνει ότι καταγράφηκαν 49.156 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, το οποίο αυξήθηκε κατά 22,2 % την περασμένη Δευτέρα, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Ιουλίου.

Ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει άμεσα σχέδια για να επαναφέρει τους περιορισμούς παρά τις αυξανόμενες μετρήσεις, αλλά παραδέχτηκε ότι θα παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

Οι νοσηλείες και οι θάνατοι παραμένουν πολύ χαμηλότεροι από τα προηγούμενα κύματα, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι ακόμη και μια μικρή άνοδος θα μπορούσε να οδηγήσει το NHS στα όρια αυτό το χειμώνα, όταν παράλληλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα υψηλά επίπεδα γρίπης και τις συνήθεις εποχιακές πιέσεις.

Το σχέδιο Β της κυβέρνησης θα ενεργοποιηθεί εάν οι νοσηλείες αρχίσουν να ξεπερνούν τις 1.000 την ημέρα και το Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει αυτόν τον αριθμό αφού χθες καταγράφηκαν 915 εισαγωγές Covid σε νοσοκομεία του NHS, το υψηλότερο ποσοστό σε ένα μήνα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι η πρόσληψη των ενισχυτικών εμβολίων Covid μπορεί να είναι πολύ αργή ώστε να αποτρέψει την αύξηση της νοσοκομειακής νοσηλείας αυτό το χειμώνα, με μόνο τους μισούς επιλέξιμους άνω των 80 ετών να λαμβάνουν την τρίτη δόση από το πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος