Βρετανία: Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης «Extinction Rebellion» που μπήκαν νωρίτερα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Array

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε έξι άτομα μετά την κινητοποίηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Extinction Rebellion» μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν κολλήσει με κόλλα στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού τους «ξεκόλλησαν» από την καρέκλα, στην οποία δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά.

Συνελήφθησαν επίσης ένας διαδηλωτής που είχε σκαρφαλώσει σε μια σκαλωσιά έξω από το κοινοβούλιο και ένας δεύτερος που είχε «κολλήσει» στο πεζοδρόμιο.

Νωρίτερα, ακτιβιστές του περιβαλλοντικού  κινήματος «Extinction Rebellion» οργάνωσαν μια κινητοποίηση σήμερα (2/9) μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο και «κόλλησαν» τους εαυτούς τους γύρω από το έδρανο του προέδρου.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε από την ομάδα στο Twitter διακρίνονται πέντε μέλη της μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων που κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Να αποφασίσει ο λαός» και «Συνέλευση των Πολιτών τώρα».

Το κοινοβούλιο αυτήν την περίοδο είναι σε διακοπές. Ένα τμήμα του συνήθως είναι ανοιχτό για το κοινό, όμως πρόσβαση στην αίθουσα των συνεδριάσεων συνήθως έχουν μόνο οι ομάδες επισκεπτών που συνοδεύονται από ξεναγό.

«Βρισκόμαστε σε κρίση και αυτό που συμβαίνει καθημερινά σε αυτήν την αίθουσα είναι κοροϊδία για όλους μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο λήψης αποφάσεων, όπου θα ακούγονται περισσότερες φωνές» είπε ένας από τους διαδηλωτές σε ένα βίντεο.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου, ανακοίνωσε η Βουλή.

Άλλα μέλη της οργάνωσης κρέμασαν πανό από μια σκαλωσιά και κάποιοι αλυσοδέθηκαν στις πύλες έξω από το κτίριο.

Το επεισόδιο αυτό εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλεια του κτιρίου και το πώς οι επισκέπτες, οι οποίοι ελέγχονται από τους φρουρούς στην είσοδο, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα όπου συγκεντρώνονται και μιλούν οι εκλεγμένοι βουλευτές και ο πρωθυπουργός.

Η οργάνωση «Extinction Rebellion» προκάλεσε πρόσφατα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο του Λονδίνου, ζητώντας να αναληφθεί κατεπειγόντως δράση για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Στη σημερινή κινητοποίηση, την πρώτη φάση των δράσεών της για τον Σεπτέμβριο, συμμετείχαν 50 μέλη της. Σύμφωνα με την ομάδα αυτή, τρεις από τους διαδηλωτές είχαν κάνει κράτηση για να συμμετάσχουν στην επίσημη ξενάγηση στη Βουλή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος