Βρετανία: 19χρονος ένοπλος προσπάθησε να εισβάλει στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ

Στη σύλληψη ενός 19χρονου ενόπλου που επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του κάστρου του Ουίνδσορ, όπου περνάει η βασίλισσα Ελισάβετ τα Χριστούγεννα, προχώρησε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

«Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παραβίαση προστατευόμενης τοποθεσίας και κατοχή όπλου. Παραμένει υπό κράτηση αυτή τη στιγμή» ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας που είναι από το Σάουθαμπτον δεν πρόλαβε να μπει σε κανένα κτίριο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει ευρύτερος κίνδυνος για το κοινό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομική διευθύντρια του Τέιμς Βάλεϊ, Ρεμπέκα Μίαρς, ανέφερε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το συμβάν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

Ο Κάρολος, η Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν αργότερα για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πρόγραμμά τους διαταράχθηκε λόγω του επεισοδίου αυτού.

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολές σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος