Βρετανία: Συνάντηση Σέφκοβιτς με Λιζ Τρας

Η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας υποδέχεται σήμερα το απόγευμα στο Chevening, την επίσημη εξοχική κατοικία της, τον αντιπροέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Η κ. Τρας, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο θα θέσει «ρεαλιστικές προτάσεις», με σκοπό να δοθεί λύση στο αδιέξοδο του Πρωτοκόλλου για τη Βόρεια Ιρλανδία. Υπάρχει αισιοδοξία στο Φόρεϊν Όφις, ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μία πιθανή συμφωνία «μέσα σε εβδομάδες» – κάτι που και οι δύο πλευρές θα καλωσόριζαν θερμά.

Εν όψει της συνάντησης, η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας δήλωσε: “Πρέπει να γίνει μια συμφωνία που προστατεύει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, να υπερασπίζεται την Ένωσή μας και να διατηρεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Θα απαιτήσει όμως μια ρεαλιστική προσέγγιση από την ΕΕ. Θα υποβάλω πρακτικές, λογικές λύσεις που ξεκινούν από αυτές τις θεμελιώδεις αρχές, με σκοπό να συμφωνήσουμε ένα σχέδιο εντατικών διαπραγματεύσεων.

Η ΕΕ έχει σαφή ευθύνη να βοηθήσει στην επίλυση των μυριάδων προβλημάτων που προκαλεί το Πρωτόκολλο και να προστατεύσει τη Συμφωνία του Μπέλφαστ (Μεγάλης Παρασκευής). Ως ομόπιστοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που αποδίδει για τη Βόρεια Ιρλανδία και μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε το πλήρες δυναμικό της σχέσης μας”.

Η υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Brexit μετά από την παραίτηση του Λόρδου Φροστ.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος