Βρετανία: Σοκ για τον θάνατο των μεταναστών – Ανακοινώσεις της Υπουργού Εσωτερικών στην Βουλή

Ο τραγικός θάνατος των μεταναστών στο κανάλι της Μάγχης, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στις αγγλικές ακτές, κυριαρχεί στα βρετανικά μέσα με συνεχή ροή ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Μπόρις Τζόνσον, διαμηνύει  στη Γαλλία να “εντείνει” τις προσπάθειες και να σταματήσει τους λαθρέμπορους πριν φύγουν από τις γαλλικές ακτές.

Σήμερα η αντιπολίτευση αλλά και επικεφαλής ανθρωπιστικών οργανώσεων επικρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Πρίτι Πατέλ θα ενημερώσει την Βουλή των Κοινοτήτων αφού μίλησε με τον Γάλλο ομόλογό της. 

 Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Cobra το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω “οργής υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών για την έλλειψη γαλλικής δράσης τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για πιθανή απώλεια ζωών”, γράφει η Τέλεγκραφ.

 Μετά τη συνεδρίασης της Κόμπρα για το τραγικό ατύχημα, ο κ. Τζόνσον είπε ότι οι θάνατοι ήταν “τρομακτικοί” και “υπογράμμισε πόσο επικίνδυνο” ήταν να διασχίσεις τη Μάγχη.

Πρόσθεσε, ότι “δεν έγιναν  αρκετά” και οι προσπάθειες να σταματήσει το κύμα με αριθμούς ρεκόρ μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη συνεχίζονται.

 Ο Τζόνσον μίλησε με τον Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης, όπου συμφώνησαν την ανάγκη για κοινή δράση και ότι “είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν όλες οι επιλογές στο τραπέζι για να σταματήσουν αυτές οι θανατηφόρες διελεύσεις και να σπάσει το επιχειρηματικό μοντέλο των εγκληματικών συμμοριών πίσω από αυτές”.

Αύξηση αιτήσεων ασύλου

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη ένα νομοσχέδιο για τους παράτυπους μετανάστες. Μία λύση που εξετάζεται είναι το αυστραλιανό μοντέλο που απομακρύνει τους μετανάστες σε κέντρα εκτός της χώρας. 

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ φέρεται να εντυπωσιάστηκε με τα κέντρα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου οι μετανάστες τέθηκαν υπό αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας και αντιμετώπιζαν ελέγχους ρουτίνας.

Τον τελευταίο χρόνο oι αιτήσεις ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά ένα πέμπτο.

Νέα έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι υπήρξαν περισσότερες από 37.500 αιτήσεις το έτος έως τον Σεπτέμβριο, που αφορούσαν 44.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά κυρίως από το Ιράν, την Ερυθραία, την Αλβανία, το Ιράκ και τη Συρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος