Βρετανία: Σε δύσκολη θέση ο Μπόρις Τζόνσον – Κυβερνητική κινητοποίηση για τη διάσωσή του

Λονδίνο,  Ανταπόκριση : Νατάσα Καντζάβελου

Σφίγγει ο κλοιός  γύρω από τον Μπόρις Τζόνσον . Αν και η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται τους ισχυρισμούς του Ντόμινικ Κάμινγκς του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού,  ότι ο Μπόρις Τζόνσον ενημερώθηκε εκ των προτέρων ότι το προσωπικό του έκανε πάρτι με ποτά στον κήπο του Νο 10 κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης και παραίτησης ακόμα ανάμεσα και  στους πιο στενούς του συνεργάτες.

«Ο Τζόνσον μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί εάν διαπιστωθεί ότι είπε ψέματα στο Κοινοβούλιο και αρνηθεί να διορθώσει όσα είπε, δήλωσε στο BBC ο Ντόμινικ Ράαμπ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ωστόσο η προσωπική του εκδοχή του για τα γεγονότα είναι  ότι ενεργούσε σύμφωνα με τους κανόνες», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Ο υπουργός Επιστημών Τζορτζ Φρίμαν είπε ότι  ήταν «σοκαρισμένος και έκπληκτος» από τις αποκαλύψεις και αναρωτήθηκε γιατί το προσωπικό μπορούσε να απολαύσει τέτοιες συγκεντρώσεις ενώ οι ψηφοφόροι του «δεν μπορούσαν να δουν τα αγαπημένα του πρόσωπα που πέθαιναν», σύμφωνα με  όσα έγραψαν οι Times.

Ομοίως, η υπουργός Υγείας Μαρία Κόλφιλντ επέμεινε ότι ανεξάρτητα από το εάν οι κανόνες παραβιάστηκαν , θα «εξετάσει τα δεδομένα» όταν δημοσιευτεί η έκθεση της κυρίας Γκρέι για τα γεγονότα».

Οι αναταραχές στα έδρανα των Συντηρητικών εντείνονται μετά από μια δημοσκόπηση σοκ που αποκάλυψε ότι οι Εργατικοί προηγούνται κατά  13 μονάδες. Η κυβέρνηση κινητοποιείται πλέον με  μια τεράστια προσπάθεια για τη διάσωση του κ. Τζόνσον, με  ανακοινώσεις όπως η συμμετοχή του στρατού για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης της Μάγχης και τη μεταρρύθμιση του BBC, ενώ υπάρχουν  επίσης εικασίες ότι είναι έτοιμος να απορρίψει μερικούς από τους πιο ανώτερους βοηθούς του και να απαγορεύσει το αλκοόλ στην Ντάουνινγκ Στριτ, προκειμένου να ενισχύσει την θέση του σχολιάζει ο  βρετανικός τύπος .

Την ίδια στιγμή, ο Ντομινίκ  Κάμινγκς, απειλεί  ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα για τον πρωθυπουργό. Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Υπάρχουν πολλές άλλες φωτογραφίες από πάρτι μετά την αποχώρησή μου που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος