Βρετανία: Σχέδιο να κληθεί ο στρατός για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες αναμένεται να κληθούν για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων ενώ παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση καταργεί τους νόμους περί ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης της βενζίνης που θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς εξαντλούνται έως και το 90 % των αποθεμάτων.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα κληθεί να αποφασίσει σήμερα εάν θα υπογράψει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, Escalin, για την αντιμετώπιση της κρίσης καυσίμων στη Βρετανία με τα πρατήρια στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας να έχουν αποθέματα κάτω από το 20 %, καθώς οι χιλιάδες ελλείψεις οδηγών φορτηγών προκαλούν καθυστερήσεις στις παραδόσεις με τους καταναλωτές να εκδηλώνουν συμπεριφορές πανικού.

Η εφημερίδα Telegraph εξηγεί ότι 1.500 έως 2.000 πρατήρια καυσίμων έχουν  ξεμείνει από τουλάχιστον έναν τύπο καυσίμου, ενώ η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA), η οποία αντιπροσωπεύει 5.500 ανεξάρτητους σταθμούς, δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των αποθεμάτων εξαντλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Ο πρόεδρός της, Μπράιαν Μάντερσον, είπε ότι θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να ανεφοδιαστεί-και προειδοποίησε ότι η κρίση θα μπορούσε να «διαιωνιστεί» εάν οι οδηγοί-καταναλωτές, συνεχίσουν να πανικοβάλλονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος