Βρετανία: «Πήγαμε πολύ μακριά, πολύ γρήγορα», λέει ο νέος υπουργός Οικονομικών

Σε έναν αγώνα να προλάβει τα χειρότερα και να επανορθώσει τη ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία βρίσκεται ο νέος υπουργός Oικονομικών της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά την βεβιασμένη τοποθέτηση του στην καυτή θέση της κυβέρνησης. “Πήγαμε πολύ μακριά, πολύ γρήγορα” δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ αναφερόμενος στον μίνι προϋπολογισμό που έφερε τρεις εβδομάδες πανικού στις αγορές και τον εφιάλτη στους πολίτες με στεγαστικά δάνεια.

«Θα εκθέσω σαφή και ισχυρά σχέδια για να διασφαλίσω ότι οι κρατικές δαπάνες είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές, να διασφαλίσω ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται σωστά και ότι έχουμε αυστηρό έλεγχο στα δημόσια οικονομικά μας» δήλωσε ο νέος καγκελάριος.

Ο Τζέρεμι Χαντ, συναντάται την Κυριακή με την πρωθυπουργό προκειμένου να συντονίσουν τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης που αναμένεται να περιέχει δραστική μείωση κρατικών δαπανών.

Η Λιζ Τρας δέχεται ασφυκτική πίεση ακόμη και από το ίδιο της το κόμμα με πολιτικούς σχολιαστές να την αποκαλούν «μασκότ» πρωθυπουργό καθώς έχει αναγκαστεί να πάρει πίσω την οικονομική πολιτική με την οποία εξελέγη.

Ο τύπος, οι πολιτικοί της αντίπαλοι, λένε ότι έχει χάσει την εντολή από το ίδιο της το κόμμα και βουλευτές Τόρις λένε στους δημοσιογράφους «ότι έχει τελειώσει».

Η κριτική που ασκείται αφορά στην μεγαλύτερη εικόνα την επιρροή των αγορών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην κυβέρνηση και τις αποφάσεις της για την οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος