Βρετανία: Ολοένα και εξαφανίζονται τα παλιά γραμματοκιβώτια – Η εξήγηση

Σε συλλέκτες, σε όλο τον κόσμο εκτιμούν οι Βρετανικές Αρχές πως πωλούνται τα κλεμμένα γραμματοκιβώτια στη χώρα, φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπολογίζεται ότι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 100.000 γραμματοκιβώτια, και τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, από πολλά μέρη στην επαρχία της δυτικής Αγγλίας δηλώθηκε η κλοπή τους.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για μια νέα μορφή κλοπής μετάλλων, παρόμοια με εκείνες που συνηθίζονται και αφορούν στις οροφές εκκλησιών εδώ πολλά χρόνια είτε μια καινούργια «συνήθεια» συλλεκτών.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα γραμματοκιβώτια είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο, ένα φθηνό υλικό, το δεύτερο σενάριο μοιάζει να προκρίνεται.

Ενδεικτικά, στην περίπτωση του Norfolk, δυο από τα γραμματοκιβώτια έφεραν την υπογραφή «GR», που σημαίνει ότι τοποθετήθηκαν επί βασιλέως Γεωργίου Ε’ ή Γεωργίου ΣΤ’. Πιστεύεται ότι και τα δύο συγκεκριμένα, κλάπηκαν για να πουληθούν online.

«Είναι πιο πολύτιμα λόγω της ηλικίας τους και διαφέρουν σε αξία. Μπορεί να φτάσουν από μερικές εκατοντάδες έως και χιλιάδες λίρες. Είναι κομμάτι της παραδοσιακής βρετανικής ιστορίας και ορισμένοι το θεωρούν ένα εξαιρετικό έργο τέχνης», λέει εκτιμητής αντικών.

Όπως όμως εξηγεί, είναι κομμάτι της κοινότητας συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. «Ο κόσμος εξακολουθεί να στέλνει γράμματα και το επόμενο πλησιέστερο ταχυδρομικό κουτί είναι περίπου τέσσερα μίλια μακριά», είπε σχετικά.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος