Βρετανία: «Οι άστεγοι στους δρόμους της Αγγλίας επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής» δήλωσε η υπ. Εσωτερικών  Σουέλα Μπράβερμαν

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν, έχει δεχθεί έντονη κριτική αφού δήλωσε ότι «οι άστεγοι στους δρόμους της Αγγλίας μένουν έτσι επειδή επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής».

H Μπράβερμαν, με σχόλιο της στο κοινωνικό δίκτυο Χ, έγραψε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνονται στους δρόμους μας σκηνές γεμάτες κόσμο, κυρίως ξένους που επιλέγουν να ζήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής».

Ο Άγγλος βουλευτής Μπομπ Μπλάκμαν, εκφράζοντας την αντίθεση του στη στάση της Suella Braverman, δήλωσε στην εφημερίδα The Observer ότι, «οι άστεγοι στους δρόμους της Αγγλίας δεν το κάνουν για τον τρόπο ζωής».

Είναι πέρα ​​από αυτό και κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη γλώσσα της Μπράβερμαν», είπε ο Μπλάκμαν, τονίζοντας ότι η υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να χρησιμοποιεί πιο προσεκτική γλώσσα.

Η Σουέλα Μπράβερμαν έκανε αυτά τα σχόλια ως προειδοποίηση για τα σχέδια της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, για την απομάκρυνση αυτών των σκηνών που έχουν στήσει οι άστεγοι. Σύμφωνα με την βρετανίδα υπουργό, τέτοιοι τρόποι διαμονής εντός αστικών περιοχών από αλλοδαπούς θα πρέπει να τελειώσουν.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδήλωσαν έξω από το γραφείο της Suella Braverman στο κέντρο του Λονδίνου. Την κάλεσαν να σταματήσει να υποκίνει τη ρητορική μίσους και του φόβου, και επίσης ζήτησαν να πάψει η ρατσιστική κουλτούρα εντός του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ, είπε ότι «μετά από 13 χρόνια στην εξουσία, οι συντηρητικοί είναι οι μόνοι που ευθύνονται και όχι οι άστεγοι στους δρόμους».

Πηγή: Top Albania Radio

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος