Βρετανία: Οδηγείται σε ανοσία πληθυσμού που αγγίζει το 73.4%

Λονδίνο, Ανταπόκριση:  Νατάσα Καντζάβελου

Την ανοσία της αγέλης Αποκτά η Βρετανία καθώς την Δευτέρα στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του University College London (UCL) , ο αριθμός των ατόμων που έχουν προστασία από τον ιό είτε μέσω εμβολιασμού είτε εξαιτίας προηγούμενης λοίμωξης θα έχει φτάσει το 73,4% αναφέρει η εφημερίδα Telegraph

Την περασμένη εβδομάδα, ο έλεγχος αντισωμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας  (ONS) έδειξε ότι, την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαρτίου, περίπου το 54% των ανθρώπων στην Αγγλία είχαν ήδη αντισώματα έναντι του ιού και ελαφρώς λιγότερο στα αποκεντρωμένα έθνη.

Από τότε, επιπλέον 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και παράλληλα 100.000  βρέθηκαν  θετικοί στον ιό, ενώ πολλοί νοσήσαν χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα . Ο καθηγητής Καρλ Φριστον από το UCL, δήλωσε: «Οι εκτιμήσεις με εξέπληξαν. Όταν λαμβάνεται υπόψη η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού αυτό σημαίνει ότι περίπου το 70% του πληθυσμού έχει ανοσία .

Τα δεδομένα του UCL υποδηλώνουν  επίσης ότι, τους επόμενους μήνες, το επίπεδο  που απαιτείται για την ανοσία της αγέλης  θα μειωθεί σημαντικά με τη Βρετανία να χρειάζεται μόνο 40% προστασία μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για να είναι απολύτως ασφαλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος