Βρετανία: Ο στρατός στην υπηρεσία των νοσοκομείων ενόψει απεργιών

Array

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγεί ασθενοφόρα και να αναλαμβάνει ρόλους πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πιθανής απεργιακής κινητοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδια για τη χρήση του στρατού, σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, καθώς οι παραϊατρικοί και οι οδηγοί ασθενοφόρων εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην απεργία των νοσηλευτών τους επόμενους μήνες.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των νοσηλευτών, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι τα μέλη του στο μισό περίπου NHS θα απεργήσουν στις 15 και 20 Δεκεμβρίου σε μια διαμάχη για τις αμοιβές τους.

Τα συνδικάτα των οδηγών ασθενοφόρων, παραϊατρικών, καθαριστών, προσωπικό εστίασης και χαμηλόβαθμων γιατρών ετοιμάζονται επίσης να ψηφίσουν και απεργίες.

Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα, ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκραντ Σαπς είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «άμεσα σχέδια» για την παρέμβαση του στρατού προκειμένου να βοηθήσει το NHS κατά την διάρκεια των χειμερινών απεργιών.

Ολόκληρη η χώρα υποφέρει από συνεχόμενες απεργίες σε διαφορετικούς τομείς όπως ταχυδρομεία, εκπαίδευση και συγκοινωνίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος