Βρετανία: Ο Σούνακ απέπεμψε τον πρόεδρο των Συντηρητικων Ζαχάουι μετά από φορολογική παραβίαση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ απομάκρυνε σήμερα, Κυριακή (29/1) από την κυβέρνηση τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι, αφού ανεξάρτητη έρευνα για τις φορολογικές του υποθέσεις διαπίστωσε σοβαρή παραβίαση του υπουργικού κώδικα.

«Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας Ανεξάρτητου Συμβούλου (για θέματα δεοντολογίας) -τα πορίσματα της οποίας τα κοινοποίησε και στους δύο- είναι σαφές ότι υπήρξε σοβαρή παραβίαση του Υπουργικού Κώδικα», αναφέρει ο Σούνακ σε επιστολή του προς τον Ζαχάουι, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ως αποτέλεσμα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να σας απομακρύνω από τη θέση σας στην Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας», προσθέτει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην επιστολή του.

Το περασμένο είχε αναφερθει στον Βρετανικό Τύπο πως ο Ζαχάουι, ήρθε σε συμφωνία με την εφορία (HMRC) διευθετώντας τις φορολογικές του υποθέσεις που σύμφωνα με την εφημερίδα independent ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Guardian επίσης σχολίασε ότι ο κ Ζαχάουι κατέβαλε τον φόρο που όφειλε, καθώς και πρόστιμο 30%, με το συνολικό διακανονισμό να ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος