Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Τζέιμς Κλέβερλι εθεάθησαν να εισέρχονται στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω ανακατατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπράβερμαν απολύθηκε μετά τις κατηγορίες ότι πυροδότησε εντάσεις για την πορεία υπέρ των Παλαιστινίων την Ημέρα της Εκεχειρίας.

Ο Ρίσι Σουνάκ προσπαθεί να αυστηροποιήσει τους νόμους για να διευκολύνει την απαγόρευση των πορειών και τη δίωξη όσων εξυμνούν την τρομοκρατία, σύμφωνα με αρκετές εφημερίδες. Αναμένεται να πιέσει τον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Σερ Μαρκ Ρόουλι να αποφύγει την επανάληψη των άσχημων σκηνών του Σαββάτου στο Λονδίνο, όταν θα συναντήσει τον αρχηγό της αστυνομίας τις επόμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί, το Σάββατο προχώρησαν σε 145 συλλήψεις, κυρίως αντιδιαδηλωτές ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς εμπόδισαν ένα βίαιο πλήθος να φτάσει στο Κενοτάφιο στην διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

Ο Σουνάκ θα επιδιώξει η Αστυνομία να έχει το νόμιμο αξίωμα να συλλαμβάνει άμεσα διαδηλωτές που εμφανίζονται να χρησιμοποιούν αντισημιτικά συνθήματα, αναφέρουν οι Times.

Ωστόσο, οι δηλώσεις της Μπράβερμαν για διακοπή των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, σχολιάζοντας ότι οι δρόμοι του Λονδίνου «μολύνονται από μίσος, βία και αντισημιτισμό», πυροδότησε επιπλέον εντάσεις το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα περισσότεροι αντιδιαδηλωτές να κατέβουν στην πρωτεύουσα, επισημαίνουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας τους τριγμούς στο συντηρητικό κόμμα και τροφοδοτώντας σχόλια από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος