Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει το ρόλο του Φιλίππου

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει την θέση του πατέρα του, επιβεβαιώνει η εφημερίδα Sun. Ο Κάρολος, 72 ετών είχε ήδη συζητήσει με τον Δούκα του Εδιμβούργου όταν εκείνος νοσηλευόταν, τις μετέπειτα υποχρεώσεις του απέναντι στο στέμμα προτού αναλάβει επίσημα τον θρόνο.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα της Ουαλίας θα γίνει στις 11 Μαΐου στην επίσημη έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου, όπου ο δούκας του Εδιμβούργου συνόδευε την βασίλισσα πάντα και καθόταν στον θρόνο, που υπήρχε δίπλα στο δικό της μέχρι το φθινόπωρο του 2017, όταν παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.

Η Βουλή των Λόρδων σχολίασε ότι η βασίλισσα δεν θα ήθελε να παρακάμψει μια γενιά στο ζήτημα της διαδοχής της βασιλείας και ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.

Μια πηγή πρόσθεσε: “Θα υπάρξει μια ορατή επίδειξη υποστήριξης για τη Βασίλισσα από ανώτερα μέλη της οικογένειας σε μελλοντικές εκδηλώσεις, και το άνοιγμα του Κοινοβουλίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βασίλισσα ήταν απίστευτα σωστή τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η οικογένεια είναι αποφασισμένη να συσπειρωθεί και να την στηρίξει”

Επιπλέον η εφημερίδα επισημαίνει ότι Ο πρίγκιπας  Ουιλιαμ , 38 ετών, θα επωμιστεί περισσότερα καθήκοντα, ενώ πηγές στο Παλάτι αναφέρουν ότι η αρχή έγινε με την δήλωση που έκανε εναντίον του Ευρωπαϊκού Super League ως πρόεδρος της FA.

Επίσης η σύζυγός του Κειτ, 39 ετών, έχει επίσης εντυπωσιάσει, δείχνοντας ότι είναι και αυτή έτοιμη να προσφέρει ως μελλοντική βασίλισσα δίπλα στον Ουίλιαμ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος