Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει το ρόλο του Φιλίππου

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει την θέση του πατέρα του, επιβεβαιώνει η εφημερίδα Sun. Ο Κάρολος, 72 ετών είχε ήδη συζητήσει με τον Δούκα του Εδιμβούργου όταν εκείνος νοσηλευόταν, τις μετέπειτα υποχρεώσεις του απέναντι στο στέμμα προτού αναλάβει επίσημα τον θρόνο.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα της Ουαλίας θα γίνει στις 11 Μαΐου στην επίσημη έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου, όπου ο δούκας του Εδιμβούργου συνόδευε την βασίλισσα πάντα και καθόταν στον θρόνο, που υπήρχε δίπλα στο δικό της μέχρι το φθινόπωρο του 2017, όταν παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.

Η Βουλή των Λόρδων σχολίασε ότι η βασίλισσα δεν θα ήθελε να παρακάμψει μια γενιά στο ζήτημα της διαδοχής της βασιλείας και ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.

Μια πηγή πρόσθεσε: “Θα υπάρξει μια ορατή επίδειξη υποστήριξης για τη Βασίλισσα από ανώτερα μέλη της οικογένειας σε μελλοντικές εκδηλώσεις, και το άνοιγμα του Κοινοβουλίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βασίλισσα ήταν απίστευτα σωστή τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η οικογένεια είναι αποφασισμένη να συσπειρωθεί και να την στηρίξει”

Επιπλέον η εφημερίδα επισημαίνει ότι Ο πρίγκιπας  Ουιλιαμ , 38 ετών, θα επωμιστεί περισσότερα καθήκοντα, ενώ πηγές στο Παλάτι αναφέρουν ότι η αρχή έγινε με την δήλωση που έκανε εναντίον του Ευρωπαϊκού Super League ως πρόεδρος της FA.

Επίσης η σύζυγός του Κειτ, 39 ετών, έχει επίσης εντυπωσιάσει, δείχνοντας ότι είναι και αυτή έτοιμη να προσφέρει ως μελλοντική βασίλισσα δίπλα στον Ουίλιαμ.

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ