Βρετανία: Ο Μέρντοχ αποζημίωσε κρυφά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για υποκλοπή

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έλαβε κρυφά “ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό” το 2020 μετά από συμφωνία του με Μέσο Ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ, ώστε να διευθετήσει αθόρυβα μια αγωγή για τηλεφωνικές υποκλοπές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν σήμερα το “φως” της δημοσιότητας μέσα από μία από τις αγωγές του αδελφού του.

Ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι έκανε την αποκάλυψη αυτή για να αποδείξει ότι δεν πρέπει να απορριφθεί η αγωγή του Χάρι κατά του εκδότη της Sun και της News Of The World. Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι εφημερίδες συγκέντρωσαν παράνομα πληροφορίες σε ένα σκάνδαλο που χρονολογείται εδώ και δύο δεκαετίες.

Η News Group Newspapers, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Μέρντοχ, υποστήριξε ότι ανώτατος δικαστής θα έπρεπε να απορρίψει τις αγωγές του πρίγκιπα και του ηθοποιού Χιου Γκράντ για τηλεφωνικές υποκλοπές, επειδή οι αγωγές υποβλήθηκαν πολύ αργά. Όμως ο Χάρι δήλωσε ότι εμποδίστηκε να προχωρήσει την υπόθεσή του αυτή λόγω μιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και των εφημερίδων που προέβλεπε συμβιβασμό. Συγκεκριμένα, οι πρίγκιπες θα καθυστερούσαν τις νομικές κινήσεις κατά του ομίλου των εφημερίδων και σε αντάλλαγμα θα δέχονταν συγγνώμη από τον όμιλο. Η συμφωνία, την οποία ο πρίγκιπας είπε ότι ενέκρινε η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’, θα απέτρεπε επίσης μελλοντικές αγωγές από τους βασιλείς.

Ο Χάρι άρχισε να πιέζει για μια λύση το 2017, αλλά δήλωσε ότι “βαρέθηκε” αφού ο εκδότης “κωλυσιεργούσε”. Κατέθεσε αγωγή το 2019. Τα έγγραφα ανέφεραν ότι ο Γουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, συμβιβάστηκε αργότερα για ένα μεγάλο, αλλά μη γνωστό, ποσό.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι, απαντώντας σε αυτή την προσπάθεια της NGN να αποτρέψει την όποια διαδικασία του Χάρι, αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συμφωνίας, καθώς και το γεγονός ότι ο αδελφός του, διευθέτησε πρόσφατα την αξίωσή του κατά της NGN παρασκηνιακά“, έγραψε ο δικηγόρος David Sherborne. “Αυτό χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από (τον Χάρι) ως “ασπίδα και όχι ως σπαθί” απέναντι στην επίθεση της NGN“.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος