Βρετανία: Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τον Μάρτιο-Αποκλείει η κυβέρνηση Lockdown ή άλλους περιορισμούς

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποκλείει το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν ή «περαιτέρω περιορισμούς» αυτό το χειμώνα, παρά την έκκληση των επικεφαλής του NHS σε υπουργούς να επιβάλουν μέτρα που αφορούν στο «Σχέδιο Β» καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα καλπάζουν και ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σε ανησυχητικά επίπεδα αγγίζοντας τα επίπεδα του Μαρτίου και ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό  ανήλθε στους 148.629.

Η Συνομοσπονδία του NHS προέτρεψε τους υπουργούς να εφαρμόσουν την εφεδρική στρατηγική-συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς υποχρεωτικών καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους και ζητώντας από τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, ο υπουργός επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ δήλωσε στο sky news ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να επαναφέρει τους περιορισμούς

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα κρούσματα και οι εισαγωγές στο νοσοκομεία θα αυξηθούν σε ηλικιωμένους, φέτος το χειμώνα, καθώς η προστασία εξαντλείται από τα εμβόλια που είχαν πριν από έξι μήνες.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν επίσης ότι μια νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Δέλτα, που ονομάζεται AY.4.2, κερδίζει έδαφος και μπορεί να είναι 15 % πιο μολυσματική.

Η Δέλτα plus, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, αφορά στο 6% των νέων περιστατικών κορονοϊού που έχουν αναλυθεί γενετικά και δείχνουν ότι οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ήδη παραδεχτεί ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος . Οι ημερήσιοι θάνατοι του Ηνωμένου Βασιλείου από Covid έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο των 7 μηνών (223) και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 13% σε μια εβδομάδα σε 43.738

Επιπλέον η χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς . Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που πληρούν τις προϋποθέσεις δεν την έχουν κάνει ενώ στους οίκους φροντίδας μόλις ένας στους τρεις κατοίκους έχει λάβει την τρίτη δόση.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα στα σχόλια της χώρας .Το Υπουργείο Παιδείας υπολόγισε ότι το 2,6 % όλων των μαθητών-περίπου 209.000 παιδιά-δεν παρακολούθησαν το μάθημα στα σχολεία την περασμένη εβδομάδα για λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος