Βρετανία: Ο Κόρμπιν αποκλείστηκε από υποψήφιος των Εργατικών στις επόμενες εκλογές

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποκλείστηκε από υποψήφιος των Εργατικών στις επόμενες εκλογές. Η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή (NEC) του κόμματος υπερψήφισε την πρόταση του αρχηγού του κόμματος Κιρ Στάρμερ να αποκλείσει τον προκάτοχο του από το να είναι ξανά υποψήφιος στο Islington North.

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών εκλέγεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια από το 1983, ωστόσο υπηρετεί ως ανεξάρτητος από τότε που διεγράφη από το κόμμα το 2020, όταν ισχυρίστηκε ότι ο αντισημιτισμός τους κόλπους των Εργατικών ενώ ήταν αρχηγός είχε «υπερεκτιμηθεί» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η πρόταση του Στάρμερ ανέφερε ότι «η θέση του Εργατικού Κόμματος στο εκλογικό σώμα στη χώρα και οι εκλογικές του προοπτικές σε έδρες που πρέπει να κερδίσει για να εξασφαλιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή/και να κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, μειώνονται σημαντικά εάν ο Κόρμπιν εγκριθεί από το Εργατικό Κόμμα ως ένας από τους υποψηφίους του για τις επόμενες γενικές εκλογές».

Ο Κόρμπιν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τον Στάρμερ για «κατάφωρη επίθεση» στην δημοκρατία σχετικά με τις προσπάθειες του να τον εμποδίσει ως υποψήφιο.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα μου είναι άρνηση της δέουσας διαδικασίας και θα πρέπει να αντιταχθεί από οποιονδήποτε πιστεύει στην αξία της δημοκρατίας», αναφέρει ο πρώην ηγέτης των Εργατικών.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος