Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών θα παραιτηθεί αν του επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση του λοκντάουν

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του εάν η αστυνομία αποφασίσει να του επιβάλει πρόστιμο για παράβαση των κανόνων για την Covid-19, τονίζοντας ότι ανέκαθεν τηρούσε τον νόμο.

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρος ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος. Τηρούνταν (οι νόμοι) πάντα» ανέφερε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι απλώς έφαγε κάτι αργά το βράδυ, αφού τελείωσε τη δουλειά του.

Ο Στάρμερ έχει μπει στο στόχαστρο αστυνομικής έρευνας για το λεγόμενο beergate, επειδή φέρεται να ήπιε μπίρες και να έφαγε κάρυ με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις.

«Όμως αν η αστυνομία αποφασίσει να μου κόψει πρόστιμο, φυσικά θα κάνω το σωστό και θα παραιτηθώ», πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ζητήσει πολλές φορές την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επειδή παραβίασε το λοκντάουν.

Η Άντζελα Ράινερ, η αντιπρόεδρος του κόμματος, ανέφερε επίσης σε μια ανακοίνωσή της ότι θα υποβάλει την παραίτησή της αν της κόψουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος