Βρετανία: Μπύρα ελεύθερα αλλά διακοπές μόνο στις “πράσινες” χώρες

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Διψασμένοι Βρετανοί απόλαυσαν την πρώτη τους παγωμένη μπύρα, αυτή τη φορά μέσα στις παμπς για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο.

Φίλοι και συγγενείς γιόρτασαν αγκαλιασμένοι την ελευθερία τους στα μπαρ και στα εστιατόρια σε τραπέζια εως έξι ατόμων, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να προβάλουν εικόνες από τα μπαρ στο Σόχο του Λονδίνου αλλά και από τους φοιτητές στο Σέφιλντ και στο Νιούκαστλ που χόρευαν ως τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο οι αυξανόμενες περιπτώσεις που συνδέονται με την ινδική μετάλλαξη κρατούν επιφυλακτική την βρετανική κυβέρνηση ως προς τον τερματισμό όλων των περιορισμών στις 21 Ιουνίου αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά λοκντάουν αν χρειαστεί.

Επιπλέον επικρίσεις από τις αεροπορικές εταιρείες δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον για την «επιμονή του» οι Βρετανοί να κάνουν διακοπές μόνο στις 12 χώρες που βρίσκονται στον «πράσινο κατάλογο» και όχι στις πορτοκαλί» όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Ενω από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, οι Βρετανοί παραθεριστές αναμένεται να λάβουν το πράσινο φως από την Τετάρτη για να χρησιμοποιήσουν τα «διαβατήρια εμβολίων» για να εισέλθουν στην Ευρώπη χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεστ κορονοϊου ή καραντίνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος