Βρετανία: Μια από τις χειρότερες κρίσεις βιώνει το BBC

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Καντζαβελου

Για «μια από τις χειρότερες κρίσεις για το BBC» κάνει λόγο βρετανικός Τύπος. Η αποκάλυψη ότι το BBC συναίνεσε στους δόλιους τρόπους που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασιρ ώστε να πάρει την περιβόητη εκρηκτική συνέντευξη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα θέτει ερωτηματικά για την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με τους Times, η κρίση αυτή θα εντείνει τη συζήτηση κυρίως για το μέλλον του BBC, καθώς αναφέρει ότι η άδεια του θα μπορούσε να μειωθεί ή να παγώσει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο Έρλ Σπένσερ, αδελφός της Νταϊάνα, έστειλε επιστολή στην Μητροπολιτική Αστυνομία ζητώντας τους να ερευνήσουν τις συνθήκες που έλαβε στο BBC τη συγκεκριμένη συνέντευξη, ενώ η εφημερίδα αναφέρει ότι «θα εντείνει δραματικά» την πίεση στην αστυνομία για πλήρη έρευνα.

Στην Guardian, ο πρώην πρόεδρος του BBC, Σερ Μαικλ Λάιονς προειδοποίει ότι είναι κρίσιμο να γίνουν αλλαγές αλλά το BBC παραμένει σημαντικό για την ποιότητα ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εφημερίδα Telegraph αναρωτιέται αν το BBC βγει αλώβητο από αυτή την κρίση, ενώ οι Financial Times εξηγούν ότι η έκθεση Ντάισον αφήνει επικίνδυνα ανοιχτό το πεδίο στους εχθρούς του BBC στο Ουεστμινστερ και στον δημοφιλή τύπο.

Δυσαρέσκεια στο Παλάτι για τις εξομολογήσεις του πρίγκιπα Χάρι

Εν τω μεταξύ, με δυσαρέσκεια αντιμετωπίζει το παλάτι τα νέα σχόλια του πρίγκιπα Χάρι ο οποίος απεικονίζεται στα σημερινά πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων με θέμα την ψυχοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται για να αντιμετωπίσει τα παιδικά τραύματα κυρίως μετά τον θάνατο της μητέρας του, ενώ η εφημερίδα SUN αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έμεινε «βαθιά πληγωμένος» από τα σχόλια που είπε ο Χάρι στη συνέντευξη, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας της οικογένειάς του να μιλήσει για το θάνατο της Νταϊάνα και πώς αναμενόταν να «υποφέρει» σιωπηλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος