Βρετανία: Μεγαλοπρεπής κηδεία με τα αδέλφια Ουίλιαμ και Χάρι να περπατάνε χωριστά (video)

Λονδίνο/Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της βασιλικής κηδείας αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη 15 Απριλίου από τον βασιλικό οίκο. Τα μέτρα για την πανδημία περιόρισαν όχι μόνο τον αριθμό των καλεσμένων που πρέπει να είναι αυστηρά 30 αλλά και τον τρόπο που θα καθίσουν μέσα στο παρεκκλήσι οι καλεσμένοι.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος προγραμμάτισε με στρατιωτική ακρίβεια την ίδια του την κηδεία. Από την μετατροπή του αγαπημένου του Land Rover το οποίο θα μεταφέρει το φέρετρο έως την επιλογή των τραγουδιών από τη μειωμένη χορωδία τεσσάρων ατόμων. Ο Δούκας του Εδιμβούργου επέλεξε τα προσωπικά διακριτικά της καταγωγής τους από τη Δανία και την Ελλάδα να κοσμούν την Αγία Τράπεζα κατά την κηδεία του.

Βρετανία: Μεγαλοπρεπής κηδεία με τα αδέλφια Ουίλιαμ και Χάρι να περπατάνε χωριστά (video)
(Kirsty O’Connor/Pool Photo via AP)

Μάλιστα ανάμεσα στους 30 αυστηρά καλεσμένους θα είναι και μέλη από την γερμανική του οικογένεια.

Παρά τον πλήρη σχεδιασμό η Βασίλισσα είχε να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Η ένταση που προκάλεσε η πρόσφατη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Ουίνφρεϊ φαίνεται ότι με “διαταγή” Βασίλισσας απαλύνει τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις μεταξύ της οικογένειας.

Τα αδέλφια Ουίλιαμ και Χάρι θα βαδίσουν πίσω από το όχημα που θα μεταφέρει τη σορό αλλά όχι πλάι-πλάι. Θα τους χωρίζει η διπλωματική παρουσία του ξαδέλφου τους Πίτερ Φίλιπς.

Επίσης αντίθετα με την παράδοση σε μια τελετουργική βασιλική κηδεία, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσουν στρατιωτικές στολές όπως έχουν το δικαίωμα αλλά απλά κοστούμια.

Η Βασίλισσα θα καθίσει μόνη καθώς όπως ορίζουν τα μέτρα για την πανδημία, πρέπει να καθίσει μόνο με αυτούς με τους οποίους ζει στο ίδιο σπίτι. Θα φτάσει με τη συνοδό της αλλά θα καθίσει μόνη – χωρίς κάποιον να την παρηγορεί όπως λένε Βρετανοί σχολιαστές- και φορώντας μάσκα.

Μία ιδιαίτερη κηδεία, αλλά η Βασίλισσα Ελισάβετ σίγουρα έχει εμπειρία από πρωτοφανείς συνθήκες στα 69 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος