Βρετανία: Κύμα ακυρώσεων προκαλούν «ιστορίες τρόμου» για την Όμικρον

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Οι «ιστορίες τρόμου» για την Όμικρον πυροδοτούν κύμα ακυρώσεων σε παμπ και εστιατόρια ενόψει των Χριστουγέννων με τον αρχίατρο της Αγγλίας να επισημαίνει χθες στους βρετανούς να περιορίσουν τα εορταστικά τους σχέδια.

Οι ακυρώσεις αντιπροσωπεύουν ένα στα ενενήντα εστιατόρια στο δυτικό Λονδίνο ενώ ο χώρος του θεάματος βιώνει ξανά την κρίση λόγω της πανδημίας με τις παραστάσεις να κλείνουν καθώς ηθοποιοί και προσωπικό έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ενώ οι κρατήσεις καταρρέουν.

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ζητούν να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί του «Σχεδίου Γ», καθώς προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν 1 εκατομμύριο κρούσματα καθημερινά μέχρι τον επόμενο μήνα και 4.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία , επίπεδα παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιανουαρίου.

Χθες σημειώθηκε το υψηλότερο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 78.000 περιπτώσεις, αύξηση 50% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 68.053 τον Ιανουάριο.

Επιπλέον ήδη τα σχολεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν ότι είναι έτοιμα να στραφούν στη διαδικτυακή μάθηση εάν χρειαστεί για το επόμενο τρίμηνο, καθώς στην Αγγλία, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 236.000 μαθητές έμειναν εκτός σχολείου λόγω κορονοϊού . Ωστόσο το γεγονός ότι από την Δευτέρα αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός με την δεύτερη δόση των παιδιών, ηλικίας 12 έως 15 ετών εικάζεται ότι θα συμβάλλει ώστε να μην επηρεάσει η Όμικρον το κλείσιμο των σχολείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος