Βρετανία-Κορονοϊός: Κατά της “Ημέρας της Ελευθερίας” ομάδα επιστημόνων

Περισσότεροι από 1.200 εμπειρογνώμονες και γιατροί επιτίθενται στη Ντάουνινγκ Στριτ για την απόφαση της να ορίσει ως «Ημέρα της Ελευθερίας» την ερχόμενη Δευτέρα και χαρακτηρίζουν «εγκληματικό και ανήθικο» το σχέδιο επίτευξης ασυλίας μέσω της μαζικής μόλυνσης, την ώρα που οι ημερήσιοι θάνατοι στη Βρετανία έφτασαν ήδη στους 50, σε υψηλό των τελευταίων τριών μηνών, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 27% σε μια εβδομάδα στα 36.660, ενώ οι νοσηλείες στους 502 ασθενείς – στο υψηλότερο επίπεδο- έως τις 11 Ιουλίου.

Η ομάδα αυτή, στην οποία συμμετέχουν τέσσερις εμπειρογνώμονες της SAGE ισχυρίστηκε ότι εκατομμύρια περισσότεροι ενήλικες πρέπει να εμβολιαστούν με τις δυο δόσεις, για να μειωθούν τα περιοριστικά μέτρα. Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι αυτό σημαίνει ότι 45.978.017 άτομα δηλαδή το 87,3% των ενηλίκων να έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ 34,997,491 άτομα, το 66,4% και τις δυο δόσεις.

Τα επιστημονικά δεδομένα από τη SAGE που δημοσιεύτηκαν χθες, στο ιατρικό περιοδικό Lancet, δείχνoυν ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από 100 έως 200 ημερήσιους θανάτους και 1.000 έως 2.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο, στη χειρότερη έξαρση η οποία και αναμένεται το Φθινόπωρο.

Όπως επισημάνθηκε στο sky news στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται ανάλογη εικόνα με την Ολλανδία, όπου οι μολύνσεις αυξάνονται κατά 500% σε μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς, με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρουτ να ζητά συγγνώμη και να την αποκαλεί «κακή κρίση».

Επιπλέον ο Ματ Κιλινγκ, από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και μέλος της ομάδας επιστημονικής πανδημικής γρίπης (Spi-M), προειδοποιεί ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αγγλίας εξακολουθεί να είναι επιρρεπές στη μόλυνση με την παραλλαγή Δέλτα. Είπε ότι η ομάδα του εκτιμά ότι έως τις 19 Ιουλίου θα έχουν σημειωθεί 15,3 εκατομμύρια συμπτωματικές και ασυμπτωματικές λοιμώξεις στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι το 27,4% των ανθρώπων θα έχουν μολυνθεί και θα έχουν φυσική ανοσία.

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος