Βρετανία: Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα «επιστρατεύει» το σύστημα Υγείας για να μειώσει τις ουρές των ασθενών

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει τη χρήση ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για να μειώσει τις ατέλειωτες ουρές των ασθενών που περιμένουν έξι ή και περισσότερες εβδομάδες για μία εξέταση.

Δεκατρία νέα διαγνωστικά κέντρα ανοίγουν σε όλη τη χώρα για να παρέχουν περισσότερες από 742.000 επιπλέον σαρώσεις, εξετάσεις και ελέγχους ετησίως.

Τα νέα Κοινοτικά Διαγνωστικά Κέντρα (CDC) – συμπεριλαμβανομένων οκτώ ανεξάρτητων – εγκαινιάζονται σε όλη τη χώρα ως μέρος των κυβερνητικών σχεδίων για χρήση του ανεξάρτητου τομέα με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής του NHS, ανακοίνωσε σήμερα (4/8) ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Στιβ Μπάρκλεϊ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το κόμμα των Εργατικών, 331.000 ασθενείς που περιμένουν επί του παρόντος περίθαλψη στο NHS, θα μπορούσαν να είχαν λάβει θεραπεία από τον Ιανουάριο του 2022, εάν η κυβέρνηση είχε κάνει πλήρη χρήση της πλεονάζουσας χωρητικότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ιδιωτικοί πάροχοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν 30% περισσότερους ασθενείς του NHS από αυτούς που λάμβαναν θεραπεία πριν από την πανδημία, κατά την ανακοίνωση των Εργατικών.

Το NHS βρίσκεται σε κρίση από την πανδημία και μετά.

7,47 εκατομμύρια πολίτες περιμένουν να ξεκινήσουν μία νοσοκομειακή περίθαλψη ρουτίνας, σύμφωνα με στοιχεία του NHS έως τα τέλη Μαΐου του 2024 – από 7,42 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία για το NHS στην Αγγλία, το 2007. Περίπου 385.000 άτομα περίμεναν περισσότερο από ένα χρόνο για να ξεκινήσουν τη θεραπεία.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος