Βρετανία: Η τρίτη δόση προστίθεται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού του NHS

Οι πολίτες που έχουν λάβει αναμνηστική ή τρίτη δόση θα μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους μέσω του NHS COVID Pass από σήμερα (Παρασκευή 19 Νοεμβρίου).

 Η προσθήκη θα επιτρέψει σε όσους έχουν λάβει αναμνηστική ή τρίτη δόση να ταξιδέψουν σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Κροατία και η Αυστρία, οι οποίες έχουν ήδη θεσπίσει χρονικό όριο ισχύος για το εμβόλιο COVID-19 ώστε να αποφευχθεί η καραντίνα στα ταξίδια. 

Ο γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Sajid Javid είπε: 

 “Η ενημέρωση του NHS COVID Pass θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την πλήρη ιατρική τους εικόνα στα χέρια τους εάν πηγαίνουν διακοπές ή βλέπουν αγαπημένα πρόσωπα στο εξωτερικό”.

Οι αναμνηστικές δόσεις και οι τρίτες δόσεις δεν θα προστεθούν στο εγχώριο πάσο για COVID καθώς δεν απαιτείται η λήψη αναμνηστικών δόσεων για τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις ως πλήρως εμβολιασμένα. Δεν θα είναι επίσης απαραίτητο το ενισχυτικό εμβόλιο για ταξίδια στην Αγγλία αυτή τη στιγμή.

Το NHS COVID Pass δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποδείξουν την κατάσταση τους COVID-19 όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή όταν επισκέπτονται οργανισμούς που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν την εγχώρια διαδικασία πιστοποίησης. Από την κυκλοφορία του στις 17 Μαΐου, σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πρόσβαση στο COVID Pass μέσω της εφαρμογής NHS.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη πραγματική μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου από το UKHSA δείχνουν ότι το ενισχυτικό εμβολίου Pfizer-BioNTech αύξησε σημαντικά την προστασία έναντι της συμπτωματικής νόσου στο σχεδόν 95% σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

 Πάνω από 13 εκατομμύρια αναμνηστικά και τρίτα εμβόλια έχουν πλέον χορηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος