Βρετανία: Η Sue Carr γίνεται η πρώτη γυναίκα ανώτατη δικαστής στην 750ετή ιστορία του θεσμού

Η δικαστής Sue Carr διορίστηκε στην ανώτατη δικαστική θέση στην Αγγλία και την Ουαλία την Πέμπτη, και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτή τη θέση τα τελευταία 755 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης την Πέμπτη, αναφέρει το AFP.

Ο διορισμός αυτής της 58χρονης δικαστού, έρχεται καθώς μια πρόσφατη έκθεση τόνισε την καταφανή έλλειψη διαφορετικότητας στη βρετανική δικαιοσύνη.

Δικηγόρος στο μέλος του Δικηγορικού συλλόγου από το 1987, η Sue Carr διορίστηκε δικαστής το 2009. Από το 2020 είναι δικαστής στο Εφετείο.

Η πτυχιούχος του Κέιμπριτζ, θα αναλάβει τη θέση τον Οκτώβριο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει τη θέση του Λόρδου Αρχιδικαστή(Lord Chief) από τότε που δημιουργήθηκε η θέση πριν από 755 χρόνια.

Ο Lord Chief Justice διορίζεται από την κυβέρνηση μετά από σύσταση ανεξάρτητης ομάδας ανώτερων εκπροσώπων του δικαστικού σώματος.

Η Sue Carr θα αναλάβει το τιμόνι ενός δικαστικού συστήματος που αντιμετωπίζει καθυστερήσεις δικαστηρίων ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19.

Πέρυσι, ποινικοί δικηγόροι στην Αγγλία και την Ουαλία οργάνωσαν μια μακροχρόνια απεργία απαιτώντας καλύτερες αμοιβές και επικρίνοντας την υποχρηματοδότηση της ποινικής δικαιοσύνης.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος