Βρετανία: Η Ουαλία κάνει την αρχή για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Η Ουαλία γίνεται το πρώτο έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου που απελευθερώνει τις εσωτερικές ταξιδιωτικές μετακινήσεις . Στην Ουαλία επανέρχεται ο κανόνας των έξι, δηλαδή άτομα από δύο νοικοκυριά μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικους χώρους, ενώ ξεκινούν τα οργανωμένα υπαίθρια αθλήματα, μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα και στην Αγγλία.

Ωστόσο, μια ακόμη διαδήλωση κατά του lockdown κατέληξε σε επεισόδια στο Μπραντφορντ.

https://twitter.com/Stan007Wales/status/1375854987960537089?s=20

Ο πρωθυπουργός επισημανε ότι δεν παρατηρεί «απολύτως τίποτα στα δεδομένα» ώστε να τον αποτρέψει από τη συνέχιση της άρσης περιορισμών του λοκνταουν «προς την ελευθερία».

Μιλώντας στο εαρινό συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι ανυπομονούσε να πάει στον κουρέα , για μια μπυρα σε παμπ, να «ξεκλειδώσει την οικονομία μας και να επιστρέψει στη ζωή που αγαπάμε».

Επίσης υπογράμμισε την «ταχύτερη διάθεση εμβολίου που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα» οπου σχεδόν 30 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κάνει την πρώτη δόση, έκανε λόγο για «απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη» και αποτίει φόρο τιμής στο έργο των ομάδων που συμμετείχαν στην πραγματοποίησή του, περιγράφοντάς τους ως «ήρωες».

Για πρώτη φορά τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κάτω από τα 5.000 στα 4.715 αλλά και με 58 θανάτους ενώ ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία μειώθηκε σε 4.560 το χαμηλότερο από τα μέσα Οκτωβρίου με 615 από αυτούς τους ασθενείς να δέχονται αναπνευστική υποστήριξη.

Λονδίνο- Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος