Βρετανία: Φθηνότερη η αγορά των σπιτιών, υψηλότερα τα ενοίκια

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία υποχώρησαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό τους εδώ και 14 χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Nationwide.

Ο μεγαλύτερος δανειστής στη χώρα αναφέρει ότι οι τιμές μειώθηκαν κατά 3,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, που είναι η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Ιούλιο του 2009.

«Θα είναι δύσκολο για την αγορά να ανακτήσει μεγάλη δυναμική βραχυπρόθεσμα, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει ασθενής και οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών παραμένουν υπό πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκάρντνερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide.

Μια πτώση στις τιμές των κατοικιών θα ήταν γενικά ευπρόσδεκτη από τους πιθανούς αγοραστές της πρώτης τους κατοικίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η ενοικίαση έχει γίνει πιο ακριβή για πολλούς ανθρώπους και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι υψηλότερα απ’ ότι την προηγούμενη δεκαετία. Η συνεχιζόμενη άνοδος πολλών τακτικών λογαριασμών καθώς και των τιμών των τροφίμων προσθέτουν πολλαπλά στην οικονομική πίεση αναφέρει το BBC.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος