Βρετανία: Ελάχιστες οι πιθανότητες να επιτραπούν ταξίδια στο εξωτερικό ως τον Αύγουστο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Εξαιρετικά απίθανο θεωρέιται απο τους εκπροσώπους στον τομέα του τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, πριν τις αρχές Αυγούστου.

Οι Βρετανοί παραμένουν παγιδευμένοι στην χώρα τους για δεύτερο καλοκαίρι. Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προβεί σε ακυρώσεις των πτήσεων και των τουριστικών πακέτων έως τέλη Ιουλίου ενόψει της απόφασης της κυβέρνησης να παρατείνει  την «ημέρα της ελευθερίας» κατά ένα μήνα και την αναμενόμενη  καθυστέρηση στην επέκταση της πράσινης λίστας για ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Η British Airways, η Virgin Atlantic και η easyJet ακυρώνουν πτήσεις έως και μετά τη νέα ημερομηνία της 19ης Ιουλίου, καθώς η ζήτηση μειώνεται αναφέρει η εφημερίδα Sun.  Η Virgin Atlantic μετέφερε τα προγραμματισμένα ταξίδια από το αεροδρόμιο Heathrow στην Κούβα και το Τρινιντάντ τον Οκτώβριο, καθώς και τις διατλαντικές πτήσεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο Πωλ Τσαρλς, διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας The PC Agency, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή επανεκκίνηση ξένων ταξιδιών «στραγγαλίζει» τον κλάδο.  Προέτρεψε τους υπουργούς να ορίσουν μια ημερομηνία, ακόμα κι αν είναι  αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει τεράστια άνθηση στον εσωτερικό τουρισμό με τα καταλύματα ειδικά σε παραθαλάσσιες πόλεις όπως η Κορνουάλη και το Μπράιτον να σημειώνουν  πληρότητα σε κρατήσεις.  Η άνθιση του εσωτερικού τουρισμού  έχει όμως και τα προβλήματα της  καθώς  η χωριτικότητα των μονάδων και η αυξημένη ζήτηση είναι δυσανάλογη  και προκαλούνται τεράστιες ουρές στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας μπαμπάς πέρασε «12 ώρες προσπαθώντας να κάνει check-in» σε ένα ξενοδοχείο. Τελικά παραιτήθηκε  της προσπάθειας και οδήγησε περισσότερα από 130 μίλια για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος