Βρετανία: Έκκληση να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους άνω των 16 ετών, λόγω ινδικής μετάλλαξης

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε όσους είναι άνω των 16 ετών ζήτησε ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ, από την κυβέρνηση για να περιοριστεί η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Όπως είπε, η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά από μια «ανησυχητική» αύξηση των περιπτώσεων στο δήμο Μπόλτον στα άτομα κάτω των 25 ετών, όπου τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, με 152 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα έως τις 7 Μαΐου, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Αγγλία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δήλωσε επίσης ότι η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της ινδικής μετάλλαξης  στη χώρα.

Σήμερα συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας (Sage) για να συζητήσει την ταχεία εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, καθώς οι επιστήμονες φοβούνται ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αναγκάσει το τέταρτο και τελευταίο βήμα στον χάρτη πορείας του πρωθυπουργού από το λοκνταουν στις 21 Ιουνίου να αποτραπεί.

Επιπλέον, ο Τζωρτζ Γιουστις, ο υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα» όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τοπικών περιορισμών, ενώ κορυφαίοι επιστήμονες φοβούνται ότι μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από την κυρίαρχη παραλλαγή του Κεντ B.1.1.7), με έναν Βέλγο επιστήμονα να υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να έχει 60% ταχύτερη εξάπλωση

Ωστόσο οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθήσουν να προστατεύουν από την ινδικη μετάλλαξη , οπως το εμβόλιο της AstraZeneca και το Pfizer.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος