Βρετανία: Είμαστε διαφανείς σε ότι αφορά τις παρενέργειες από τα εμβόλια, δηλώνει ο υπ. Υγείας

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Το πρόγραμμα εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη εθνική προσπάθεια που έχει γίνει μετά τον πόλεμο και καθοδηγείται από την καλύτερη επιστημονική ομάδα στον πλανήτη». Όταν κληθείτε για το εμβόλιο να το κάνετε» επισήμανε ο Ματ Χάνκοκ ο υπουργός υγείας στο Sky News σήμερα το πρωί .

Ο υπουργός υπογράμμισε  ότι το υψηλό επίπεδο στο σύστημα ασφαλείας που ισχύει παράλληλα με την επίβλεψη από την ρυθμιστική αρχή MHRA του Ηνωμένου Βασιλείου, θα διασφαλίσει ότι «είμαστε απόλυτα διαφανείς ως χώρα σε ότι αφορά τις παρενέργειες από τα εμβόλια ακόμα κι ας είναι εξαιρετικά σπάνιες όπως οι περιπτώσεις που παρουσίασαν  θρόμβοι αίματος».

Η χώρα έχει καταγράψει πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού καθώς περισσότεροι από το 90% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των  60 ετών και άνω και οι κλινικά ευάλωτοι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενώ πάνω από το 99,4% των πολιτών έχουν προχωρήσει για τη δεύτερη δόση τους.

Ο Ματ Χάνκοκ επισήμανε στο Sky News ότι και τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ασφαλή για όλες τις ηλικίες, αλλά υπάρχει προτίμηση στα άτομα κάτω των 30 ετών να λάβουν είτε το εμβόλιο της  Pfizer ή της Moderna εάν το επιθυμούν.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή έχει επίσης λάβει υπόψη τον «εξαιρετικά σπάνιο κίνδυνο » αλλά τα οφέλη του εμβολιασμού  μειώνουν επίσης την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Έχουμε περισσότερα από αρκετά εμβόλια της Moderna και Pfizer για να καλύψουμε τα υπόλοιπα 8,5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών, εάν είναι απαραίτητο” και είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο  ώστε όλοι οι ενήλικες να εμβολιαστούν  μέχρι το τέλος Ιουλίου»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος