Η.Β: Διπλασιάζει την υποστήριξη στην Ουκρανία και ελπίζει στην αναζωογόνηση της σχέσης με ΗΠΑ

Array

“Επίσημη πρώτη” σε διεθνές επίπεδο για την πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας που θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζ. Μπάιντεν προσδοκώντας ότι το ταξίδι της στην Νέα Υόρκη θα αναζωογονήσει την λεγόμενη “ειδική σχέση” της χώρας της με τις ΗΠΑ.  Σχέση που δοκιμάστηκε αρκετά την περίοδο μετά το “Brexit”.

Η Λιζ Τρας, θα υποσχεθεί βοήθεια δισεκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη της Ουκρανίας την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της, ενώ καταδίκασε τις ενέργειες της Κίνας κατά της Ταϊβάν πριν από την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Θα δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να παρέχει την ίδια ή μεγαλύτερη από το 2022 στρατιωτική βοήθεια (2,31 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ουκρανία για το 2023.

Κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση “της στρατηγικής απειλής από την Κίνα” ενώ διαβεβαίωσε και τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν ότι θα υποστηρίξει τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα στην εμπορική διαμάχη που έχει η χώρα της Βαλτικής με την Κίνα.

Η συμμετοχή της Τρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σηματοδοτεί το μέσον μιας πολυάσχολης εβδομάδας για τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς η κυβέρνησή της αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο ενεργειακής υποστήριξης για τις επιχειρήσεις, ένα σχέδιο βοήθειας για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, όπως επίσης, και τις φορολογικές μειώσεις που έχει υποσχεθεί η ίδια. Η Βρετανίδα  πρωθυπουργός ταξίδεψε στη Ν.Υόρκη με τις επισημάνσεις  του Εργατικού Κόμματος ότι πρέπει “να επαναφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από το ψύχος και να αρχίσει την ανασυγκρότηση της διπλωματικής επιρροής που ασκεί η Βρετανία.”

Στη Νέα Υόρκη, η Τρας θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ θα εκδηλώσει και πάλι την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, η οποία όπως δήλωσε η ίδια, κατόρθωσε να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, με τη στρατιωτική βοήθεια που της παρείχε η Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος