Βρετανία: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αντιτορπιλικό δέχθηκε πυρά από τον Λίβανο

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε αναφορές που έκαναν λόγο για ζημιές σε βρετανικό πολεμικό πλοίο λόγω επίθεσης από τον Λίβανο στην ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας ότι όσα κυκλοφόρησαν σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν καμία βάση.

Πηγή του υπουργείου δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο PA ότι οι ισχυρισμοί περί επίθεσης κατά του αντιτορπιλικού HMS Dragon, ή ότι μαχητές της Χεζμπολάχ το πυροβόλησαν κατά λάθος θεωρώντας το ισραηλινό πλοίο, είναι αναληθείς.

Το κανάλι 14 του Ισραήλ και άλλες πηγές είχαν μεταδώσει αυτούς τους ισχυρισμούς, βασισμένες σε ισραηλινές εκτιμήσεις περί πυραύλου που έπληξε το πλοίο, όμως το Λονδίνο έσπευσε να τους διαψεύσει κατηγορηματικά.

Βρετανία: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αντιτορπιλικό δέχθηκε πυρά από τον Λίβανο

Αντιτορπιλικό τύπου 45

Το HMS Dragon είναι αντιτορπιλικό τύπου 45 του Βασιλικού Ναυτικού και έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο αποστολής προστασίας των βρετανικών αεροπορικών βάσεων στην Κύπρο.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι το πλοίο αποτελεί μέρος ευρύτερης βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, η οποία έχει ως αποστολή την άμυνα των βρετανικών και συμμαχικών εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα απέναντι σε απειλές από ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλους κινδύνους.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: elnashra

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος