Βρετανία: Δεν πτοείται από τις παραιτήσεις ο Μπόρις Τζόνσον – «Θα συνεχίσω»

Εκρηκτικό το κλίμα στο βρετανικό κοινοβούλιο με τις φωνές για παραίτηση των Τόρις και της αντιπολίτευσης να πληθαίνουν ενώ την ίδια ώρα έχουν αποσταλεί νέες επιστολές για πρόταση μομφής στην Επιτροπή 1922.

Ο Μπόρις Τζόνσον στην ώρα των ερωτήσεων του πρωθυπουργού στο βρετανικό κοινοβούλιο δηλώνει ότι θα συνεχίσει το έργο του παρά την παραίτηση συνολικά 17 βουλευτών από την κυβέρνησή του. «Είναι δύσκολοι καιροί για την οικονομία και πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί τον χειρότερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια» επισήμανε ο ίδιος.

Ερωτηθείς από τον συντηρητικό Τομ Λάουτον εάν υπήρχαν «οποιεσδήποτε συνθήκες υπό τις οποίες θα έπρεπε να παραιτηθεί», ο Τζόνσον είπε ότι θα το έκανε εάν «αισθανόταν ότι ήταν αδύνατο να συνεχίσει» ως κυβέρνηση.

Βρετανία: Δεν πτοείται από τις παραιτήσεις ο Μπόρις Τζόνσον – «Θα συνεχίσω»
(Hollie Adams/Pool via AP, File)

Αλλά πρόσθεσε: «Η δουλειά ενός πρωθυπουργού σε δύσκολες συνθήκες όταν του έχει δοθεί μια κολοσσιαία εντολή είναι να συνεχίσει, και αυτό θα κάνω».

Το μέλλον του βρετανού πρωθυπουργού βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής 1922 του κομματικού οργάνου που έχει την ευθύνη εφαρμογής του καταστατικού του κόμματος.

Την επόμενη εβδομάδα είναι η κρίσιμη ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης της 18μελούς επιτροπής.

Πολλοί Συντηρητικοί ζητούν αλλαγή κανόνων για να επιτραπεί νέα ψηφοφορία δυσπιστίας στον Μπόρις Τζόνσον και αυτό θα αποφασιστεί σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 6/7).

«Νομίζω ότι το 1922 με επικεφαλής τον Γκράχαμ Μπρέιντι θα το χειριστεί αρκετά καλά και θα μεταφέρει το μήνυμα χωρίς ψήφο» δήλωσε στο Sky News ο Λόρδος Χέιγουορντ, μέλος των Συντηρητικών της Βουλής των Λορδων τονίζοντας ότι θα αλλάξουμε τους κανόνες για να μπορέσουμε να σας καταψηφίσουμε».

Βρετανία: Δεν πτοείται από τις παραιτήσεις ο Μπόρις Τζόνσον – «Θα συνεχίσω»
(AP Photo/Matt Dunham, File)

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αυτή τη φορά στην κυβέρνηση Τζόνσον είναι το σκάνδαλο Κρις Πρίσνερ ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή για θέματα πειθαρχίας των Τόρις, μετά τις καταγγελίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες ενω ήταν μεθυσμένος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε ότι αγνοούσε το περιστατικό, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, έγινε γνωστό πως ο Τζόνσον γνώριζε για τις κατηγορίες κατά του Πίντσερ ήδη από το 2019.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος