Βρετανία: Αυξήσεις στην ενέργεια φτωχοποιούν τους πολίτες – Έκτακτο φόρο μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται ήδη σε κατάσταση «φτώχειας καύσιμης ύλης» και αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να διπλασιαστεί τον Οκτώβριο, όταν το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας θα αυξηθεί ξανά.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Michael Lewis, διευθύνων σύμβουλος της E.On, είπε ότι οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να διατηρηθούν για τουλάχιστον ακόμη ενάμιση χρόνο «πρωτοφανούς» κακουχίας και ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται σε φτώχεια καυσίμων θα μπορούσε να διπλασιαστεί το φθινόπωρο.

Η φτώχεια καυσίμων ορίζεται ως η δαπάνη άνω του 10 τοις εκατό του διαθέσιμου εισοδήματος σε λογαριασμούς ενέργειας για τη διατήρηση ενός επαρκούς επιπέδου ζεστασιάς.

Ο Βρετανός καγκελάριος εξετάζει την προσωρινή φορολόγηση στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών κολοσσών παρά την αρχική άρνηση της κυβερνησης.

Περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους των Τόρις υποστηρίζουν έναν έκτακτο φόρο για να αμβλυνθεί η κρίση κόστους ζωής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για τους Times. Συνολικά, το 73 τοις εκατό όσων υποστήριξαν το κόμμα το 2019 υποστηρίζουν το μέτρο.

Η δημοσκόπηση δείχνει τον αντίκτυπο που έχει η κρίση κόστους ζωής στα νοικοκυριά, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολιτες λένε ότι περιορίζουν το φαγητό έξω και το 85 τοις εκατό λένε ότι αισθάνονται τον αντίκτυπο του πληθωρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος