Βρετανία: «Αυτομόλησε» στους Εργατικούς βουλευτής των Τόρις – Ο Μπ. Τζόνσον αρνήθηκε να παραιτηθεί

Ασφυκτική είναι η πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί μετά τα ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι δεν είχε ενημερωθεί πως παραβίαζαν τους κανόνες για τα πάρτι εν μέσω lockdown. Βουλευτής των Συντηρητικών «αυτομόλησε» στους Εργατικούς, ενώ, όπως φαίνεται, η πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπo του Μπόρις Τζόνσον είναι θέμα χρόνου.

Τη δυσκολότερη εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον έως σήμερα έκανε ακόμα πιο δύσκολη η «αυτομόληση» βουλευτή του κόμματός του στους Εργατικούς, λίγα λεπτά πριν αρχίσουν οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Η αντιπολίτευση ήταν αμείλικτη με τον Μπόρις Τζόνσον, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί δικαιολογίες, όπως ότι κανείς δεν τον ειδοποίησε για τους κανόνες που ο ίδιος έχει θέσει για την πανδημία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άντεξε στις επιθέσεις και αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Μεγάλο πλήγμα για τον Μπόρις Τζόνσον ήταν όταν ένα από τα βαριά χαρτιά των Τόρις, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, πρώην υπουργός Brexit, τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Έξι βουλευτές έως τώρα έχουν πει δημόσια ότι έστειλαν επιστολή αμφισβήτησης στο πρόσωπό του, εκ των οποίων ο ένας αυτομόλησε.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπάρχουν 11 ή 12 ή 20 επιστολές, ενώ πριν από δύο μέρες είχαν αναφέρει ότι υπάρχουν 35 επιστολές.

Για να προκληθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, πρέπει να συγκεντρωθούν με μυστική διαδικασία 54 επιστολές από τους 360 βουλευτές. Εάν οι ψήφοι συγκεντρώσουν πάνω από το 50%, τότε ο πρωθυπουργός αποχωρεί άμεσα. Εάν οι ψήφοι είναι κάτω του 50%, ο πρωθυπουργός παραμένει στη θέση του για ένα τουλάχιστον χρόνο ακόμη.

Η έκθεση της εσωτερικής έρευνας για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στρητ αναμενόταν την ερχόμενη Παρασκευή, όμως ο Μπόρις Τζόνσον είπε στη Βουλή να περιμένουν την άλλη εβδομάδα τι θα γίνει με τα αποτελέσματα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας εκτιμάται ότι θα έρθει η στιγμή για την μεγάλη απόφαση.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος