Βρετανία: Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Νίκι Μινάζ και Μπ. Τζόνσον περί εμβολίων και “ανικανότητας”

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε έναν πρωτοφανή διαδικτυακό πόλεμο ενεπλάκησαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Κρις Ουιτι με την τραγουδίστρια Νίκι Μινάζ να προκαλεί ανεβάζοντας ένα μήνυμα στο  Twitter  για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η 38χρονη Νίκι Μιναζ δέχτηκε έντονη κριτική για τον ισχυρισμό της ότι φίλος του ξαδέρφου της έμεινε “ανίκανος”  μετά τη λήψη του εμβολίου με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και ο αρραβώνας του.

Το «αβάσιμο» tweet επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό αλλά  και από τον αρχίατρο της Αγγλίας σε  συνέντευξη τύπου με τον Ουιτι να λέει ότι η Μιναζ θα έπρεπε να «ντρέπεται» να μοιράζεται αναληθείς πληροφορίες με τους 22 εκατομμύρια που την ακολουθούν.

Η Miναζ απάντησε ανεβάζοντας μια περίεργη φωνητική νότα που ειρωνεύτηκε το ζευγάρι με βρετανική προφορά, ενώ αποκάλεσε την πολιτική συντάκτρια του BBC Lάρα Κιουνσμπεργκ «ανόητη ».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα έργα της Νίκη Μιναζ όσο θα έπρεπε πιθανώς να γνωρίζω. Αλλά είμαι εξοικειωμένος με τη Νίκη Κανανι , μια εξαιρετικη γιατρό από το Μπεξλει που έχει εμφανιστεί πολλές φορές μπροστά σας, η οποία θα σας πει ότι τα εμβόλια είναι υπέροχα και όλοι πρέπει να τα κάνουν. Γι’ αυτό προτιμώ να ακούω τη Nικι Κανανι».

Στη συνέχεια στο Sky News ο καθηγητής Κρις Γουίτι είπε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή ή να αποτρέψει τραυματισμούς για μια ζωή. Και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, λυπάμαι που το λέω, νομίζω γνωρίζουν πως εκτοξεύουν ανακρίβειες. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να ντρέπονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος