Βρετανία: Αναγνωρίζει όλα τα εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια

Η βρετανική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει στα σύνορά της όλα τα εμβόλια του Καταλόγου Έκτακτης Χρήσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO EUL).

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα Sinovac, Sinopharm Beijing και Covaxin θα προστεθούν στη λίστα των εγκεκριμένων εμβολίων για εισερχόμενα ταξίδια. Το μέτρο είναι προς όφελος των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία EUL του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περιλαμβάνει μια ανασκόπηση των δεδομένων ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του ΠΟΥ, και πολλές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Ισλανδία αναγνωρίζουν ήδη τα εμβόλια EUL του ΠΟΥ.

Αυτά τα εμβόλια προστίθενται στα υπάρχοντα εμβόλια που αναγνωρίζουμε στα σύνορα, δηλαδή Oxford/AstraZeneca, Moderna, Pfizer BioNTech και Janssen (Johnson & Johnson).

Ως εκ τούτου, από τις 4 π.μ. της 22ας Νοεμβρίου, οι ταξιδιώτες που έχουν αποδείξεις πλήρους εμβολιασμού από τα εν λόγω εγκεκριμένα εμβόλια, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι, δεν θα χρειάζεται να απομονωθούν κατά την άφιξη τους ή να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρηση τους αλλά θα είναι απαραίτητο το τεστ συσκευής πλευρικής ροής (LFD) μετά την άφιξη τους (με επιβεβαιωτικό PCR εάν είναι θετικό).

Το μέτρο θα ωφελήσει τους επιβάτες με αποδεικτικό εμβολιασμού από περισσότερες από 135 χώρες και περιοχές.

Επιπλέον, όλοι οι κάτω των 18 ετών που έρχονται στην Αγγλία από χώρες εκτός της κόκκινης λίστας θα αντιμετωπίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι στα σύνορα και θα εξαιρούνται από τις απαιτήσεις αυτο-απομόνωσης κατά την άφιξη τους, τα τεστ όγδοης ημέρας και τα τεστ πριν από την αναχώρηση.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος