Βρετανία: Άλλο ένα πάρτι “καίει” τον Μπόρις Τζόνσον

Άλλη μία μέρα άλλο ένα πάρτι. Για την ακρίβεια δύο ακόμη πάρτι στη Ντάουνιγκ Στρίτ και μάλιστα μία μέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η εικόνα της Βασίλισσας μαυροντυμένη και καθισμένη μόνη στην κηδεία σύμφωνα με τους περιοριστικούς κανονισμούς της πανδημίας, εμφανίζεται δίπλα στα άρθρα των βρετανικών ιστότοπων.

Αυτή τη φορά, συγνώμη ζήτησε ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Μπόρις Τζόνσον προς τιμή του οποίου ήταν το ένα πάρτι.

Σύμφωνα με μάρτυρες, οι υπάλληλοι του Νο10 κατανάλωσαν αλκοόλ και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ σε δύο ξεχωριστά πάρτι με DJ, ένα για να αποχαιρετήσουν τον διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ και ένα για τον προσωπικό φωτογράφο του Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εκείνο το βράδυ καθώς είχε φύγει για το Τσέκερς, την επίσημη εξοχική του κατοικία.

Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι η έρευνα που διεξάγεται και τα πάρτι θα αποδώσει ευθύνες ευρέως στους συμμετέχοντες χωρίς να επιφέρει καίριο πλήγμα στον πρωθυπουργό.

Η αρμοδιότητα της Sue Grey ως ανώτερη δημόσια λειτουργός, είναι περισσότερο να ανακαλύψει τα γεγονότα και να τα αποδείξει, παρά να κρίνει.

Σύμφωνα με τους Times, η κ. Grey δεν βρήκε επαρκή στοιχεία εγκληματικότητας για να παραπέμψει το θέμα στην αστυνομία και θα αποφύγει να κρίνει εάν ο Johnson παραβίασε τον υπουργικό κώδικα παρακολουθώντας ένα πάρτι Νο 10.

Σύμφωνα με τους Φαινάνσιαλ Τάιμς, ο Μπόρις Τζόνσον, δεν θα υποστεί ζημιά από τα αποτελέσματα της έρευνας και θα προχωρήσει σε μεγάλο ανασχηματισμό κατόπιν για να απομακρύνει τους διαφωνούντες και επικριτές  αλλά και συνεργάτες του όπως ο Μάρτιν Ρέινολντς που έστειλε το μέιλ για το πάρτι της 20ης Μαίου 2020.

Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις αναμένουν ότι ο Τζόνσον θα επιβιώσει μέχρι τις τοπικές εκλογές στις 5 Μαΐου – ωστόσο εάν χάσει, τότε είναι πιθανό να εκδιωχθεί.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος