Βρετανία: Αλλάζουν οι κανόνες για τα διεθνή ταξίδια – Ευνοούνται οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες

Σημαντικές αλλαγές στους κανόνες για τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να ανακοινωθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σήμερα 17/9, που ευνοούν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Οι πράσινες και οι πορτοκαλί λίστες θα συγχωνευτούν σε μία κατηγορία χωρών χαμηλού κινδύνου και ο αριθμός των χωρών στην κόκκινη λίστα θα μειωθεί, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξαν επίσης προτάσεις, οι πλήρως εμβολιασμένοι πλέον να κάνουν ένα τεστ πλευρικής ροής, ενώ οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα μπαίνουν σε υποχρεωτική οικιακή καραντίνα, ακόμα κι αν προέρχονται από πράσινη χώρα.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών Γκαντ Σαπς θα ισχύει μόνο για την Αγγλία, καθώς στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία έχουν επίσης εφαρμοστεί πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο Γουέστμινστερ.

Εν τω μεταξύ, οι εικασίες ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται σύντομα να αναθεωρηθούν, έστειλαν τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών στα ύψη.

Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι μετατοπίστηκε από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης το 2019 στη 10η θέση της λίστας, πίσω από το Άμστερνταμ, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, εξαιτίας  των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Αναστασία Καντζάβελου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος